Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Donderdag 13 oktober 2022

Tijdens de Kinderboekenweek wordt er ook bij de kleuters nog meer voorgelezen dan anders. En natuurlijk blijft het niet alleen bij lezen. Er wordt ook over de diverse onderwerpen geknutseld. En tijdens dat knutselen zijn we ook druk in de weer met de andere vakgebieden zoals rekenen. Van een vierkant vouwen we een rechthoek en als we dan nog verder vouwen eindigen we met 16 vierkantjes, dus tellen we en leren we de vormen. Want van die vierkantjes worden weer driehoeken afgeknipt.
We leren dat een spin meer poten heeft dan een koe of varken en hoeveel dat er meer of minder zijn. Van dun papier scheuren we weer kleine stukjes om bijvoorbeeld een zon of gras te maken en zodoende wordt ook de fijne motoriek niet vergeten. We rijmen d.m.v. opzegversjes en worden er n.a.v. een voorgelezen boek, verhaalstroken getekend. De kinderen proberen dan te tekenen waar het verhaal zich afspeelt, wie er in het verhaal voorkomen en wat er gebeurt in het verhaal. Zo stimuleren we het begrijpend luisteren. Het (voor-) lezen van een boek is dus nooit 'zomaar' het (voor-) lezen van een boek. 
Onze jongste Pluspunters weten al heel wat af van onze Gi-Ga-Groene natuur. Zo wisten een aantal kinderen al te vertellen dat je nooit flesjes of blikjes weg mag gooien want dat dat heel slecht is voor de natuur. En het laat zich al raden; de les wereldoriëntatie ging daarna over afvalscheiding. 
Papier gaat in de papierbak, glas in de glasbak en tuinafval gaat in de biobak want daar 'maken ze weer spullen van die goed zijn voor de tuin.'
Goed bezig die kleuters!
 

Terug

Maria Wesselingstraat 14

3065 GA Rotterdam

010 2020534

info@nullobs-pluspunt.nl