Super Simple samen zingen,

Maandag 9 maart 2020

De muzieklessen op Pluspunt hebben de afgelopen jaren een enorme boost gekregen door de samenwerking en ons abonnement op Zangexpress.
Samen muziek maken en zingen is geweldig! Als je dat dan ook nog eens met een andere groep samen kunt doen, is het helemaal super leuk.
We deden het dit jaar al eerder, maar vrijdag 6 maart gingen de Vlinders opnieuw op bezoek bij groep 6a. Alleen het naar boven lopen via de trap is al een avontuurtje voor kleuters.
Als je bovenaan de trap bent gekomen, kun je uit het raam naar beneden kijken en dan ziet de wereld er toch anders uit.

Voor de vakantie was de Engelse week en dus stond deze zang-/muziekles ook deels in het teken van Engels. En dan blijkt maar weer eens hoe goed de kinderen Engels kunnen spreken én begrijpen. De liedjes van Super Simple Songs helpen daarbij. Liedjes ondersteund door filmpjes en gebaren zorgen ervoor dat het voor alle leeftijdsgroepen leuk en leerzaam blijft.

Uiteraard werden er ook liedjes gezongen van Zangexpress. Pump it up, een echt midden- en bovenbouwlied, maar ook liedjes speciaal voor de onderbouw. Hoe leuk is het dan als zesde groepers verzoeknummers in kunnen dienen omdat zij zich die nog herinneren van vroeger, toen zij nog kleuter waren.

Voor sommige Pluspunters maakte het feit dat zij met een broer of zus of grote/ kleine vriend samen waren het feestje compleet.

Complimenten voor de kinderen uit groep 6, want wat vingen zij de kleuters geweldig op! We gaan dit zeker nog een keer doen.