Winterkost

Woensdag 8 januari 2020

Winterkost

In restaurant Winterkost, moet een probleem worden opgelost.

Het is een ramp, de kok heeft kramp! Hij kan geen stap meer zetten.

Wat een strop, wat een pech. De keukenhulp is weg! Wie moet er nu op de pannen letten?

De kleuters werken de komende weken aan het thema 'Winterkost'. Zij leren van alles over:

• buiten: kou en winterweer
    • binnen: warmte en gezelligheid
    • uit eten gaan, het restaurant,bedienen, de kok en de ober
    • wintergroente en winterkost
    • tafeldekken: bestek, servet enz.

Dit thema hoort bij onze methode: Sil op school.Op de gang, op het grote prikbord tegenover de klassen zijn de themawoorden te vinden.
De liedjes van Zangexpress sluiten mooi aan bij het thema. Weet u nog, dat u thuis in kunt loggen op de site van Zangexpress?
De leerkrachten kunnen u de inloggegevens geven als u deze niet meer heeft.

De leerlingen van groep 2 krijgen over enkele weken hun rapport. Hiervoor moeten hun juffen een aantal zaken 'screenen'.
Weet uw zoon/ dochter welk woord langer is: kabouter of reus? En weet uw Bij of Vlinder dat twee olifanten en twee muizen qua getal evenveel zijn?
We tellen tot 20 en benoemen de cijfers. De letter van de week is de komende weken de 'e' van emmer. Het is belangrijk dat u de klank uitspreekt zoals het klinkt in een woord!
De kinderen van groep 1 doen deels mee en mogen daarnaast natuurlijk op hun eigen niveau werken/ spelen/ leren.
Voor de ouders van de eerste groepers zijn er uiteraard ook 10 minutengesprekken in februari.

In de huishoeken hebben we onze eigen restaurants met alles wat daar bij hoort. De mini koks trakteren ons de hele dag op allerlei verschillende lekkernijen.
In het kader van dit thema komt de zoon van juf Anneke vertellen over zijn beroep... u raadt het al, hij is een échte kok.

Vindt u het als ouder leuk om iets te komen voorlezen, te vertellen of te doen in het kader van dit thema, dan bent u van harte welkom.

Zodra het buiten écht winter wordt, gaan we werken over sneeuw en ijs. Nu blijft het nog even bij water en schepijs ????