Ouderbijeenkomst over mediawijsheid.

Ouderbijeenkomst over mediawijsheid.

Vrijdag 29 november 2019

Een WhatsApp-groep van de klas, van hockey, van de buitenschoolse opvang, vriendjes in de straat. Veel communicatie vindt plaats via WhatsApp, Instagram, YouTube, Snapchat en online games. Het lijkt een veilige omgeving, maar niets is minder waar...

Gisterenavond was de ouderbijeenkomst over mediawijsheid. Het was een heel interessante avond en de aanwezigen hebben veel geleerd!

Buurtwerk heeft ouders en verzorgers tijdens de ouderbijeenkomst mediawijsheid uitgelegd hoe je het beste om kan gaan met social media. Wie zijn de online vrienden van je kind? Zijn dat de mensen die de kinderen echt kennen of voeg je iedereen toe? En hoe weet je of iemand te vertrouwen is? Er gaan nogal wat gevaren schuil achter de anonimiteit van het internet.

In de klas worden tijdens de training deze gevaren ook met de kinderen besproken en met elkaar gedeeld. ‘Ik werd laatst door een vreemd meisje van 13 toegevoegd op Instagram, dat kan toch wel?’ Beter van niet. Je zal je moeten afvragen of het wel een meisje van 13 is en niet een man of vrouw met verkeerde bedoelingen. Grooming is upcoming.

En dan de vele online games die er zijn, veel ouders weten niet hoeveel gewelddadige en seksuele scènes hierin kunnen zitten.

Veel ouders denken dat ze alles weten over online gamen en social media, maar niets is minder waar....

Dat werd gisterenavond heel erg duidelijk. Dank je wel Buurtwerk voor deze eyeopener!


Terug

Maria Wesselingstraat 14

3065 GA Rotterdam

010 2020534

info@nullobs-pluspunt.nl