Pannenkoek!!!

Woensdag 30 oktober 2019

De Vlinders mochten vandaag voor de les "Alles voor een pannenkoek" naar kinderboerderij de Blijde Wei in Ommoord. Heel veel ouders waren bereid om de kinderen veilig heen en weer te rijden en te helpen op de boerderij. Dat is heel fijn, want zonder veilig vervoer kunnen we dergelijke activiteiten niet realiseren.
We werden ontvangen door een meester die ons alles vertelde over de ingrediënten van een pannenkoek. Helemaal geweldig dat we daarna die ingrediënten zelf moesten halen bij echte kippen en twee super grote koeien.
Daarna werd alles 'geklutst' en mochten de Vlinders zelf koeken bakken van het beslag. Dat was goed uitkijken, want als je iets bakt wordt het pannetje heet. Bij een pannenkoek hoort toch echt stroop of suiker of misschien wel beiden. En ook dat was in ons 'restaurant'.
Omdat het zo'n heerlijk weer was, werd er na de les nog even verder naar alle dieren gekeken en natuurlijk mocht een bezoekje aan de speeltuin niet ontbreken.
De Bijengroep mag binnenkort naar de boerderij voor dezelfde les. Dan kunnen ze de dieren de groetjes doen. We hebben genoten!