E-book challenge; bent u ook zo benieuwd?

Woensdag 3 april 2019

Afgelopen maandag hebben de 20 kanjers uit de bovenbouw vijf geweldige e-books afgerond. Naast het creatief schrijven en beeldend illustreren, hebben de leerlingen maandag het onderdeel ‘technisch coderen’ afgerond. We hebben begeleiding gehad van een ICT’er die ons precies heeft uitgelegd hoe het schrijven van codes, het werken met html en het maken van een epub-bestand werkt. Deze vaardigheden hebben wij toegepast bij het maken van ons eigen e-book in het programma Sigil. Ook hebben we gezien dat de boeken echt op de e-reader gelezen kunnen worden.

De e-books zijn ingestuurd naar de bibliotheek Rotterdam waar een vakjury volgende week de boeken gaat bekijken op de verschillende onderdelen: creatief schrijven, beeldend illustreren en technisch coderen. We wachten met spanning af!

Om de leerlingen met hun talenten te complimenteren en omwaardering uit te spreken voor het harde werken de afgelopen periode, lijkt het ons leuk om een ‘open uurtje’ te houden op maandag 8 april van 13.45-14.45. In dit inloop-uurtje in het Minerva lokaal vertellen de leerlingen u over het werkproces om tot een e-book te komen en kunt u de prachtige illustraties bewonderen. En… de e-books kunnen gekocht voor een symbolisch bedrag van €1. De opbrengst zal, in overleg met de leerlingen, besteed worden aan verrijkingsmateriaal.

U bent allen uitgenodigd!

Met vriendelijke groet,

Mendy Scheffel en Linda Lever