Wow... een échte ambulance met licht en geluid voor de deur

Wow... een échte ambulance met licht en geluid voor de deur

Woensdag 27 maart 2019

In de laatste Nieuwsflits stond een oproep aan (groot-)ouders om iets te komen vertellen aan onze kleuters over hun beroep of hun hobby. Op deze manier maken de allerjongste Pluspunters kennis met verschillende onderwerpen die niet uit een methodeboek komen.

Vandaag kwam de opa van Chloë uit de Vlindergroep vertellen over zijn werk. Hij werkt in het Erasmus MC en helpt huisartsen, ambulancediensten en ziekenhuizen bij het voorbereiden op grootschalige rampen.

Op kleuterniveau vertelde hij dat ook mensen in een ziekenhuis oefenen, net zoals wij van de week deden met de brandoefening. Het was grappig om te horen dat de grote mensen dan met poppetjes spelen. We zagen een portofoon en hoorden het geluid dat de opa van Chloë hoort als hij 'opgepiept' wordt.

Natuurlijk mochten we kijken bij de ambulance en toen ook nog eens de sirene en het zwaailicht aanging was het feest compleet.

De opa van Chloë vliegt ook regelmatig met de traumahelicopter. Het leek de Vlinders wel een goed idee als hij die de volgende keer laat landen op het kleuterplein.

Natuurlijk willen we de opa van Chloë hartelijk bedanken voor de les en... wellicht zijn er andere (groot)-ouders die ook een keer iets willen vertellen bij hun (klein-)kind. U bent van harte welkom.

 


Terug

Maria Wesselingstraat 14

3065 GA Rotterdam

010 2020534

info@nullobs-pluspunt.nl