Een huis voor Harry

Donderdag 31 januari 2019

In het kader van de Nationale Voorleesdagen werd er gisteren in de kleutergroepen een bezoek gebracht door bibliotheekjuf Paula.
Zij las het prentenboek 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers voor.
Haar verhaal werd ondersteund door grote platen op het digibord.
(Voor-)lezen is voor alle kinderen belangrijk, maar zeker voor de allerjongsten. Thuis en op school voorlezen betekent -naast het plezier beleven aan het gezellige samenzijn- ook een start op voor het latere (begrijpend) lezen.
Bij de allerjongsten doen we aan 'begrijpend luisteren'. We stellen vooraf of achteraf vragen over een verhaal. We voorspellen wat er  in een verhaal zou kunnen gebeuren.
Daarnaast leren we hoe een boek in elkaar zit. Voorkant, achterkant, harde of zachte kaft, de rug van het boek... Juf Paula liet de kinderen zien dat het verhaal eigenlijk een cirkel was. Er zit een begin en een eind aan ieder verhaal. En natuurlijk leerden we ook nieuwe woorden: reclamezuil, poster, het woord 'vermist'... De kleuters en hun leerkrachten bedanken juf Paula voor het bezoek. Mochten er enthousiaste ouders zijn die ook hun lievelingsboek willen komen voorlezen, dan zijn zij van harte welkom. U kunt zich opgeven bij de leerkracht van uw kleuter.