Gratis OV voor Rotterdamse kinderen

Maandag 27 juni 2022

De zomerperiode komt eraan, een tijd waarin veel leuke uitstapjes te maken zijn in Rotterdam.

Graag brengen we daarom nogmaals onder de aandacht, dat er dit jaar een proef is waarbij Rotterdamse kinderen van 4 tot 12 jaar gratis van het OV gebruik kunnen maken!

Ga bijvoorbeeld met het OV naar school of maak in de zomer leuke uitstapjes. De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat alle kinderen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Het is schoner dan de meeste auto’s en een slimme manier van vervoer die weinig ruimte vraagt. Ook wordt het verkeer bij scholen minder druk en veiliger door de auto wat vaker te laten staan en met de tram, metro of bus naar school te komen. Op www.rotterdam.nl/gratisov kan het gratis OV worden aangevraagd.