Kosmos Klikker voor de groepen 2 en 3

Maandag 14 maart 2022

Dát was nog eens een mooie verrassing vorige week... de 'oude' computers verdwenen uit de lokalen en hiervoor in de plaats kregen de kleutergroepen en groep 3 eigen laptops voor in de klas. En bij die laptops hoort de nieuwe app Kosmos Klikker.
Kosmos Klikker is een game die (beginnende) lezers al klikkend, op een leuke manier door een kosmos van letters en klanken en een wirwar van sterrenbeelden leidt. Op deze manier wordt de basis voor het vloeiend lezen gelegd.
Kosmos Klikker is adaptief. Dat wil zeggen dat het programma zich aanpast aan hetgeen het kind doet. Kinderen kunnen sterrenstof en cadeautjes scoren en -zoals op de foto's te zien is- moeten de letters ook 'geschreven' worden.
De leerkracht kan hetgeen zijn/ haar leerling gedaan heeft op de computer nakijken en krijgt tips wat er allemaal al goed gaat en waar een kind nog extra oefening voor nodig heeft.
Kinderen en leerkrachten zijn super enthousiast.