Wat is jouw beroep?

Woensdag 6 oktober 2021

Vandaag kwam de vader van Everon uit de Bijengroep vertellen wat voor werk hij doet.
Hij zorgt ervoor dat er huizen gebouwd kunnen worden. Het begint allemaal met een tekening. En wat heb je dan nodig om een huis te bouwen?
Allereerst beton en stenen. Maar dan? De Bijen bedachten dat er natuurlijk ook een woonkamer, slaapkamers, een douche, toilet, keuken en zolder in een huis moeten zitten. En wat denk je van deuren en ramen? Natuurlijk ook heel handig als je lekker warm en droog wilt wonen. De vader van Everon vertelde ook nog dat mensen die huizen bouwen of tekenen heel goed moeten kunnen tekenen, rekenen, en op de computer werken en dat het heel belangrijk is dat je dat op school al leert.
Ook mochten de kinderen nog voelen hoe zwaar een baksteen is. En hoe maak je dan een stevig muurtje van bakstenen? Gewoon, door te metselen en niet door zomaar te stapelen want dan valt de hele muur om. En dat oefenen we op school natuurlijk regelmatig met blokjes, lego en duplo.
Dank je wel papa van Everon voor de leuke gastles.