Tentoonstelling Dyslexie in beeld.

Tentoonstelling Dyslexie in beeld.

Dinsdag 5 juni 2018

Jana Hoogstraten, stagiaire bij Dyslexie Centrum Rotterdam, heeft een kleine tentoonstelling over dyslexie in de bibliotheek van Delfshaven georganiseerd. 

De tentoonstelling heet "Dyslexie in beeld" en is bedoeld om voor meer begrip over dyslexie te zorgen. Kinderen en volwassenen hebben een kunstwerk gemaakt over wat dyslexie voor hen betekent. Er zijn ook ervaringsopdrachten waarmee mensen zonder dyslexie kunnen ervaren hoe het is om dyslexie te hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld in de 'Tastkast' woorden proberen te voelen. 

Vanuit haar eigen ervaring met dyslexie heeft Jana vaak onbegrip ervaren. Hier heeft ze een muur van onbegrip over gemaakt.


Reacties op de tentoonstelling:


"Een erg verhelderende tentoonstelling over hoe kinderen hun dyslexie beleven en wat er dus in hen omgaat. Van de chaos in hun hoofd kun je eigenlijk niets weten, wij kunnen met deze ervaringen gezien en gelezen te hebben onze kleinzoon nog beter invoelen en helpen. Bedankt!” 

Oma


"Een tentoonstelling waarbij je heel duidelijk hebt laten zien waar mensen met dyslexie in de praktijk tegen aanlopen. Mooi gedaan!" 

Dennis


Wilt u meer informatie of uitleg van Jana bij de kunstwerken mail dan met j.hoogstraten@dyslexiecentrumrotterdam.nl.

U kunt natuurlijk ook zelf een kijkje gaan nemen in de bibliotheek van Delfshaven aan de 

Rösener Manzstraat 80, 

3026 TV Rotterdam


Terug

Maria Wesselingstraat 14

3065 GA Rotterdam

010 2020534

info@nullobs-pluspunt.nl