Dag lieve juf Ellie!!!

Dinsdag 6 oktober 2020

Als het goed is, hebben alle ouders vandaag een mail ontvangen vanuit de directie met daarin de mededeling dat 'onze' juf Ellie vandaag dan toch echt haar allerlaatste werkdag heeft gehad. Ellie werkt vanaf het allereerste beginals onderwijsassistente op Pluspunt. Zij heeft dus heel wat Pluspunters zien komen en -na acht jaar - weer zien gaan. Het is bijzonder, dat jonge ouders die zelf ooit op Pluspunt zaten en nu komen kijken of hun bijna vierjarige zoon of dochter op Pluspunt kan starten, zich allemaal juf Ellie herinneren. Juf Ellie heeft heel wat kinderen geholpen.

Ellie houdt eigenlijk helemaal niet van aandacht en het liefst zou zij "met stille trom" zijn vertrokken. Dat weet iedereen die haar ook maar een beetje kent. Maar... iedereen die ons (Pluspunters) kent, weet dat daar absoluut geen sprake van kan zijn. Zélfs niet, of misschien wel juist niet in coronatijd!

Jong en oud zat vandaag dan dus ook in het complot om (juf) Ellie een geweldig afscheid te bezorgen. Zij werd met een smoes beneden weggelokt, zodat alle groepen zich konden verzamelen in de grote gymzaal. (Bijna) stil, lichten uit en toen juf Ellie de gymzaal binnen werd geleid, omdat zij zogenaamd nodig was om iemand te verzorgen, ging het dak er af!
Zoveel mogelijk kinderen hadden een muziekinstrument om geluid mee te maken en met handen en voeten lukte het ook prima. Meestal roepen meesters en juffen dat iedereen stil moet zijn, maar vandaag even niet. Hoe meer herrie, des te beter!

In deze tijd kon er geen receptie o.i.d. gegeven worden, maar als verrassing werd Ellie aan het eind van haar rondje gymzaal 'ontvoerd' door twee oudcollega's, waar zij veel herinneringen mee deelt. Heerlijk met elkaar praten over verleden, heden en toekomst onder het genot van een kop koffie en iets lekkers buiten de (school-)deur.
Morgenmiddag wordt er met het team nog afscheid genomen. Dan gaan we een stuk minder herrie maken, maar wordt het zeker weten ook heel gezellig. En daarna gaan we Ellie gewoon heel erg missen. "Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder". En zo is het!

We wensen juf Ellie heel veel geluk voor de toekomst. Zij gaat genieten met man, kinderen en kleinkinderen én we heten juf Aartie van harte welkom. Zij gaat Ellie's taken over nemen.