Vanuit de kleutergroepen

Dinsdag 24 maart 2020

Voor kleuters is thuisonderwijs verzorgen toch net iets anders dan voor kinderen die ouder zijn.
Toch zijn ook de kinderen van de groepen 1 en 2 druk met (spelend) leren.

De juffen hebben al hun kinderen een persoonlijke mail gestuurd met een knipoog naar school.
Van Duplo en Playmobil maakten zij een schoolklas, zodat zij toch door kunnen 'juffen'.
Maar de kinderen in deze schoolklassen zijn héél stil en dat is héél saai! Geef ons maar onze eigen Pluspunters. Die maken tenminste lawaai!
Het is ontzettend fijn dat veel ouders samen met hun Vlinder of Bij de juffen meteen terug gemaild hebben namens hun zoon/ dochter.
Al deze berichten worden door de kleuterleerkrachten gebundeld en aan het eind van de week naar de eigen groep door gemaild.

Vorige week hebben alle ouders van de kleutergroepen een link gekregen voor 'My album', waardoor alle kinderen elkaar kunnen blijven zien.
Onze kleuters kunnen digitaal werken op Gynzy kids net als alle andere groepen, maar voor kleuters is het ook heel belangrijk om toch vooral dingen te doen.
Daarom kregen alle kinderen deze week ook doe-opdrachten. En hoe geweldig is het dan dat de leerkrachten daar dan meteen foto's van krijgen?
Een collage met leuke plaatjes volgt snel!

Vorige week hebben we als bijlage ook bij een mail een PDF met dagritmepictogrammen gestuurd. Vlinder Mila heeft zelf picto's gemaakt.
U ziet ze hierboven.

Er is heel veel mail- en telefonisch contact. We mogen elkaar nog niet opzoeken.
Dat is jammer, maar het is zoals het is.

Zorg goed voor elkaar!