Verslag voetbaltoernooi

Verslag voetbaltoernooi

Donderdag 12 maart 2020

"Moeten wij op zoek naar een ander gebouw?

Ons schoolgebouw aan de Maria Wesselingstraatkraakt aan alle kanten. Is hier sprake van verval? Nee…gelukkig niet.  Maar de school barst wel bijna uit haar voegen.

“Hoe dan?”

Onze school barst van het Talent!

De  spitzen van het dansen nog maar net opgehangen aan de spiegel, pakten wij ditmaal onze voetbalschoenen voor het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi (georganiseerd door Sportbedrijf Rotterdam) Deze week aan de beurt ons team gr.5/6. Volgende week de groepers. 7/8.

En het was een middag!

Feyenoord heeft Dick Advocaat, wij hebben juf Hatice. De overeenkomsten zijn opmerkelijk. Een topcoach met een topteam. Dat kan niet misgaandacht ik nog. En dat bleek.

Gesteund door alle moeders!, beter publiek kun je je niet wensen (sorry vaders), trok ons team ten strijde. Op het programma 4 wedstrijden in de zware poule.

Een lastige start: Op zoek naar een keeper! Wij hadden er geen… .  Dan maar Cruijffiaans oplossen: “ Als je geen keeper hebt, moet je zorgen dat de tegenstander niet bij jouw doel komt.”

Zo gezegd, zo gedaan.

De eerste wedstrijd tegen het Spectrum werd op individuele kwaliteit gewonnen. Yassin, Joey, Ayman en Karim hadden niet voor niks het Pluspunt shirt aangetrokken. Al snel werd het 1-0 na een fantastisch doelpunt. Nigel, Denieck en Luca hielden de gelederen netjes gesloten. En Mutee keepte alsof hij niet anders wist. Zelfs het tijdrekken was hem toevertrouwd.

Na de tweede wedstrijd (Pluspunt - Martin LutherKing 5-0) kwam het team in de welbekende flowterecht. Geen tegenstander was meer veilig. Doelpunt na doelpunt werd ook de Waterlelie uitgeschakeld (uitslag 3 – 1). Een prachtige vrije trap van Ayman maakte een einde aan de onzekerheid. Het kon niet meer misgaan. Op naar de laatste tegenstander, de buit was binnen.

Door een klein beetje overmoed vergat ons team heel even de basis. “Welke stappen moet je maken?” “Welke positie neem je in?” Eigenlijk een klein beetje als bij rekenen: Let je niet op de positie van getallen (DHTE) en weet je de positie van een cijfer niet meer…..dan…? Onze laatste man stond in de spits, de achterhoede was verdwenen… Wij verloren in de laatste wedstrijd van onszelf en tegen een kopie van de kleine Lionel Messi.Uitslag ben ik vergeten.

Maar niet getreurd. Ook dit had coach Haticeingecalculeerd. De koppies gingen weer omhoog. Ons eindresultaat: eerste van de poule! Gefeliciteerd toppers 5/6. Een prachtige prestatie! Tot de volgende ronde.  

 

 

 


Terug

Maria Wesselingstraat 14

3065 GA Rotterdam

010 2020534

info@nullobs-pluspunt.nl