Spelletjesochtend bij de Vlinders en Bijen

Woensdag 19 februari 2020

De afgelopen weken stond het taalthema in het teken van ´de oma en opa van Sil´.
Het Engelse thema ´my family´ sloot hier heel goed bij aan.
De kinderen leerden hoe dingen vroeger gingen, dat er veel minder auto´s waren en dat het wassen van kleding veel meer werk was dan tegenwoordig. Er werden babyfoto´s bekeken van de kleuters maar ook van de juffen. We zongen oud Hollandse liedjes en vanochtend werden er dus ook oud Hollandse gezelschapsspelletjes gespeeld.
Maar er waren niet alleen oud Hollandse spelletjes, ook de nieuwere spelletjes ontbraken niet.
Zo was er Bunny Hop, een spel voor kinderen die nog maar net beginnen met tellen. De Toren van Pisa was een grote uitdaging voor de concentratie en motoriek. Lynx, een spel waarbij je wel heel goed moet kijken en opletten en dus heel goed is voor de visuele discriminatie. Van ganzenbord tot memory, van mens erger je niet tot kwartet, er was voor ieder wat wils. Er was zelfs een kleuter die een Engelse versie van ´mens erger je niet´ had meegenomen. ´Want juf, het is toch Engelse week, dan kunnen we ook in het Engels tellen´.
De juffen vonden het heel fijn dat zoveel familieleden konden helpen deze ochtend, vaders, moeders, een oma en een tante. Het was één grote familie.
Sommige kleuters spelen al zo vaak een spelletje dat zij zelf de spelregels uit kunnen leggen aan hun groepje.
Zelfs bij het ´poepspel´ lieten de kleuters zien niet vies te zijn van een flinke uitdaging.