Cool ik voel!

Vrijdag 31 januari 2020

Voor jonge kinderen en dus zeker ook voor kleuters uit de groepen 1 en 2 is het belangrijk om te werken met concrete materialen.
Als we tellen bij het thema Winterkost, doen we dat bijvoorbeeld met echte eet- en drinkspulletjes uit de huishoek. Zo zien kinderen wat er gebeurt.
Daarnaast is het ook heel belangrijk om kennis te maken met verschillende materialen wat betreft vorm en structuur en textuur. Dus hebben we verschillende soorten klei en een zandbak met heel mooi kinetisch zand.
De komende week komt er ook weer een macaronibak. Verschillende texturen voelen, scheppen, tellen, sorteren, wegen... de kleuters weten hier zelf heel veel activiteiten bij te verzinnen.
We hebben ook letters en cijfers van schuurpapier. Eerst voelen en dan schrijven. Super leerzaam én een heel goed gevoel bij de kleuters (en hun leerkrachten) als het hen lukt om zelf te schrijven.
Voelt u zelf maar eens aan alle spullen die op tafels te vinden zijn.
Voor het thema "De opa en oma van Sil" en "My Family' mogen alle Vlinders en Bijen een babyfoto meenemen. Uiteraard komen de plaatjes weer netjes mee terug.