Een echte kok op visite.

Vrijdag 17 januari 2020

Bij de Bijen en de Vlinders kwam vandaag van een echte kok op bezoek.
De kinderen hebben de afgelopen 2 weken in het kader van het restaurant- en winterkost thema van Sil, al veel geleerd over koken, bakken, een kok, groente, fruit, vitamines.
Er werden sinaasappels, kersen, aardbeien, appels gevouwen en er werden heuse koks geknutseld. Van kok Damiën leerden de kleuters hoe je een mes moet beethouden bij het snijden zodat je niet in je vingers snijdt. En hij liet zien dat je voor het snijden van vlees een heel ander mes nodig hebt dan voor het snijden van groenten. Er werden diverse smaken geproefd; zoet, zuur, zout en bitter. Ook mocht er aan specerijen en kruiden worden geroken en iedere specerij ruikt weer een beetje anders. En gelukkig maar; smaken blijven verschillen. De ene Bij vindt bitter iets heerlijks en een andere Vlinder gaat voor zuur.
Tot slot kregen de kleuters nog een lesje tafeldekken. Hoe dek je de tafel als je een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht hebt? Dan liggen er wel erg veel vorken, messen en lepels en die kunnen natuurlijk niet zomaar door elkaar op tafel worden gelegd. Alle kinderen kenden trouwens ook een restaurant waar je gewoon met je vingers mag eten.
De huishoeken zijn deze weken veranderd in restaurants
En natuurlijk kwam de kok daar even op bezoek om te kijken wat er op de menukaarten stond.