Studiedag Kanjertraining

Zondag 20 november 2016

Vrijdag 18 november stond de studiedag voor al het Pluspuntpersoneel in het teken van Kanjertraining. Kanjertraining staat wekelijks op het lesrooster en dagelijks worden situaties besproken op de manier die hoort bij deze training. Het is belangrijk dat de vakkennis up to date blijft. Ook De Kanjertraining is zich blijven ontwikkelen. Er is kennis gemaakt met nieuw lesmateriaal. Wist u als ouder, dat men Kanjerlessen alleen mag geven als men hier voor gekwalificeerd is? Het is erg leuk om op zo'n dag als vrijdag zelf eens te ervaren hoe het is om een aantal oefeningen te mogen doen. En zeker weten dat volwassenen net zo fanatiek en enthousiast reageren als kinderen. Vrijdag werd weer eens benadrukt, hoe belangrijk het is dat ouders en leerkrachten/ directie op één lijn zitten. Wat accepteren we wel en wat willen we absoluut niet zien op onze school? En... als je verlangt dat alle Pluspunters, groot of klein, werken met de Kanjerregels, dan moeten ook alle betrokken volwassenen ze kennen én hiernaar handelen. Hieronder staan de regels nog een keer: *We vertrouwen elkaar *We helpen elkaar *Niemand speelt de baas *Niemand lacht uit *Niemand doet zielig Het kan gebeuren dat je een keer een opdracht moet doen met iemand anders dan je beste vriend of vriendin. Als je vanaf jonge leeftijd leert dat je iedereen moet respecteren en dat je niet altijd met de grote groep mee hoeft te doen, gaat dat beslist lukken. We leren bovenstaande alle kinderen gedurende de basisschoolperiode om daarna, als ze naar een andere school gaan,stevig in hun schoenen te kunnen staan op het moment dat er iets spannends of onverwacht gebeurt. Nieuwsgierig geworden? U kunt altijd het materiaal bekijken in de groep van uw zoon/ dochter of de open les bezoeken dit ook voor dit jaar weer op het programma staat.