Staking 6 november

Vrijdag 1 november 2019

Op woensdag 6 november gaan in heel Nederland, ook in Rotterdam, medewerkers uit het onderwijs een dag staken. De leraren op onze school hebben allemaal aangekondigd op deze dag te gaan staken. Dat betekent dat de school op 6 november geheel gesloten blijft.

Waarom staken?

Wij willen goed onderwijs voor alle kinderen. Maar op dit moment staat dat erg onder druk. Er melden zich weinig studenten aan bij de pabo’s. Het ziekteverzuim in het onderwijs is hoog en groeit. Het lerarentekort wordt steeds groter en de leerkrachten raken op. Wij willen dat het kabinet geld vrijmaakt voor een fatsoenlijk salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk. Daarom komen wij op 6 november in actie.

Wij vragen om uw begrip en steun voor deze staking. De toekomst van het onderwijs is in gevaar en daar moet echt iets aan gebeuren, opdat de kinderen op goed onderwijs kunnen blijven rekenen!

Vriendelijke groet,

Het team van OBS Pluspunt