Halen en brengen

Woensdag 11 januari 2017

Nu het weer wat slechter wordt, komen meer ouders met de auto en dat is niet erg, als we ons wel aan de regels houden. Op de J. Dutilhweg is geen Kiss & Ride strook. U kunt dus niet voor de school stoppen om uw kind te laten uitstappen. Dit brengt gevaarlijke situaties met zich mee. Het kind wil snel naar binnen, kijkt niet uit en auto’s fietser of brommers worden dan over het hoofd gezien met alle gevolgen van dien. Voor kinderen die met de fiets komen is dat ook gevaarlijk. Zij hebben te maken met auto’s die ineens midden op de weg stoppen en een portier open gooien. Parkeren mag alleen in de daarvoor bestemde parkeervakken, dus niet op de taxi plaatsen. Het is begrijpelijk dat u zo dicht mogelijk bij de school wilt parkeren, maar dat gaat nu eenmaal niet altijd. Parkeren bij de winkels en oversteken op het zebrapad is dan een goede optie. Niet alleen is het veiliger voor alle kinderen, u geeft uw kind ook meteen het goede voorbeeld. Laten wij er een veilige omgeving van maken voor alle kinderen van Pluspunt!