De informatieavond en thema vervoer in de groepen één twee

Dinsdag 17 september 2019

De ouders die maandagavond naar de informatieavond kwamen hebben gehoord welke werkvormen er gebruikt kunnen worden om spelenderwijs te leren.
Sterker nog, ze hebben zelf meegedaan met verschillende activiteiten en spelletjes.
We kregen van ouders terug,  dat het een leerzame, leuke avond was. Dat was de bedoeling, dus ook voor de leerkrachten was het een fijne avond.
Super dat het bij de kleuters toch ieder jaar weer gezellig druk is op een dergelijk informatiemoment.

Er is maandagavond veel verteld over het kleuteronderwijs. In dit stukje tekst willen we benadrukken hoe belangrijk het is om voor kleuters zaken concreet te maken.
Daarom bovenstaand voorbeeld (zie foto). Er is gevraagd aan de kinderen hoe zij naar school gekomen zijn aan het begin van de dag.
Dit natuurlijk omdat we volop bezig zijn met de Verkeersweek.
U ziet het aan het plaatje: de tijd dat kinderen allemaal lopend naar school kwamen is voorbij. Dat kan ook haast niet anders, omdat niet iedereen tegenwoordig naar de dichtst bijzijnde school gaat.
Ouders kiezen bewust en daarom is de school soms alleen maar met een auto te bereiken.
Ieder kind legde zijn of haar stukje clicks bij het plaatje dat bij hen paste en daarna werd er vergeleken. Welke slinger is langer?
Een dag later doen we het opnieuw, om te ervaren dat aantallen kunnen wisselen.
We gaan dan over op het zetten van streepjes. Nog later in het schooljaar gaan we zelfs over op 'turven'.
Zo krijgt een kind een beeld van het omzetten van concrete materialen naar werken in het platte vlak.

Wist u dat bij alle kunstwerken uitleg wordt gegeven over de doelen van een opdracht. Misschien leuk om de A4-tjes op de prikborden eens te bekijken als u uw zoon of dochter brengt.
En als u vragen heeft, dan beantwoorden de juffen deze graag voor u.