Doe mee met de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek

Vrijdag 13 september 2019

Doe de Fietsbelofte

Een nieuw schooljaar! Wij gaan er iets moois van maken, want we gaan vaker op de fiets of lopend naar school. Doe jij ook mee door in september de belofte te doen en je kind vaker op de fiets of lopend naar school te brengen, of te laten gaan? Je kinderen maken bovendien kans op een tof fietsfeestje voor de hele school!

We stimuleren ouders om hun kinderen regelmatig met de fiets of lopend naar school te brengen, of zelf te laten gaan, want lopen of fietsen naar school is:

· Leuk: Je ziet en beleeft veel onderweg

· Gezond: Je beweegt lekker buiten

· Slim: Je presteert beter op school

· Duurzaam: Je helpt mee aan een beter milieu

· Leerzaam: Je leert veilig fietsen in het verkeer

Wat houdt de belofte in?

Je hoeft niet te beloven altijd met de fiets of lopend te gaan (mag natuurlijk wel), maar wel om hier vaker voor te kiezen. Of je het doet voor de ervaring van je kinderen, voor het veilig leren omgaan met het verkeer, voor betere schoolprestaties of voor de gezondheid van jezelf en je kinderen: de belofte maakt je bewust van alle voordelen van fietsen en lopen.

Tevens helpt een groot aantal Fietsbeloftes de Fietsersbond qua positie in onderhandelingen betreffende fietsvoorzieningen. Je kan hierbij denken aan een veilige schoolomgeving, meer en betere fietsenstallingen, fiscale voordelen voor leasefietsen en het motiveren van werkgevers om hun bedrijf fietsvriendelijk in te richten.

Mobiliteitsweek

Het thema van de Europese Mobiliteitsweek is dit jaar lopen en fietsen. SCHOOL op SEEF organiseert daarom de Schoolbrengweek. Samen roepen we je op om je kinderen van 16 tot en met 20 september élke dag lopend of fietsend naar school te brengen, of te laten gaan.

Win een Fietsfeestje

Vraag je vrienden, buren, opa's en oma's en andere ouders van de school van je kinderen ook mee te doen. Zit je in een WhatsApp-groep van school? Deel deze actie dan met andere ouders en vergroot je winkans!

‘Pimp je fiets’ wedstrijd

Doen jullie mee? De spelregels en meer informatie is te vinden op onze website

Er is een dubbele winkans. In de regio wordt een lokale winnaar gekozen en u maakt kans op de hoofdprijs in de provincie Zuid-Holland.