Lezen, lezen, lezen.

Maandag 29 juli 2019

Op Pluspunt lezen alle kinderen van groep 3 t/m groep 8 elke dag. Van 8.30 tot 9.00 uur hebben alle kinderen een boek in handen of voor hun neus liggen. Het is belangrijk dat kinderen zogenaamde leeskilometers maken. Door kinderen zelf te laten lezen, maar ook door het voorlezen aan jonge kinderen, help je ze te verbeelden, te verklanken en te verkennen. Lezen zorgt voor creativiteit en prikkelt je nieuwsgierigheid. Door te lezen kun je ook meer te weten komen over andermans gevoelens en gedachten. Juist dit is ook belangrijk voor de ontwikkeling van empathie. In elk verhaal schuilen emoties, fantasie, rollen en de mogelijkheid van identificatie. Hoe fijn is het om in de huid van een andere te kruipen of om je te herkennen in een persoon in een boek? Plezier hebben in het lezen van teksten zorgt dus voor een verbetering van de hersenfunctie. De informatie die via het geschreven woord binnenkomt voedt het brein.

Het is belangrijk om ook gedurende de zomervakantie met uw zoon of dochter te blijven doorlezen. Dit helpt hem of haar volgend schooljaar. Op internet zijn leuke ideeën te vinden om uw jonge lezer te motiveren/ stimuleren.

Wist u dat de Bieb een app heeft met een gratis digitaal aanbod van boeken die u kunt downloaden? U hoeft hiervoor niet lid te zijn van de bieb.

Hetzelfde geldt trouwens voor de rekenvoorwaarden. Blijft u rekenbegrippen benoemen en de cijfers en tafels herhalen? Dat zorgt voor een goede start na de zomer.