Een echte gymmeester bij de kleuters

Maandag 17 juni 2019

Vandaag kwam Léon, de vader van Vlinder Quinn een gastles geven in het speellokaal. Léon werkt als gymnastiekdocent op een collega Boorschool en kwam nu een keertje bij ons. Onnodig om te zeggen dat alle kleuters dit geweldig vonden. Wat helemaal leuk was, was dat de les aan beide kleuterklassen gegeven werd.

Na een leuke warming-up ("Commando...") werden er verschillende activiteiten gedaan

Dit noemen we een spelcircuit. Op deze manier zijn alle kinderen effectief bezig en maken ze kennis met verschillende materialen. Er werd gebald met een reuzebal, er was een tikspel en het laatste groepje mocht stoeien op de mat, armpje drukken, elkaar een diamant afpakken. Na verloop van tijd wisselden de groepjes van onderdeel.

De afsluiting was ook gaaf! Alle kinderen moesten heel stil liggen en niet bewegen en vooral niet lachen. En dat is moeilijk als de meester allerlei grapjes maakt.

Jammer dat meester Léon weer terug moet naar zijn eigen school. Maar... misschien dat er volgend schooljaar een aantal lessen aan de kleuters gegeven gaat worden door onze eigen gymmeester Bart.

Alle Bijen, Vlinders, juf Anneke en juf Ellen willen Léon bedanken voor de les en Quinn voor het 'lenen' van haar vader.