Hup Holland! en Oranje Boven!

Maandag 27 mei 2019

Vandaag hebben de Vlinders en de juffen een ontzettend leuke dag gehad. Juf Cornelia, de vaste stagejuf, kwam samen met drie collega's van haar opleiding een themadag verzorgen.

Bij binnenkomst was het wel even schrikken…zoveel juffen? En allemaal van top tot teen verkleed?

Gelukkig waren de kinderen al op de hoogte van de themadag ‘Nederland”.

Er waren van te voren al melkpakken mee naar school genomen om molens te knutselen en veel kinderen waren in het oranje/rood/wit/blauw naar school gekomen.

We hebben heel veel geleerd: wat zijn Nederlandse producten en welke producten komen uit het buitenland? Wat doet een molen? En wat kom je allemaal tegen in een sloot?

Waar is een pannenkoek van gemaakt en hoe deden mensen dat vroeger?

Er is zelfs nog gerekend met dropjes en een rijm-spel gedaan met typisch Hollandse woorden. Tijdens de pauze hebben de kinderen heerlijk buiten in het zonnetje gespeeld en waren ze erg fanatiek bij het spel Eierlopen. De eieren bleven niet gespaard, maar gelukkig waren ze gekookt. De kinderen hebben pannenkoeken en een Nigeriaans rijstgerecht geproefd en daar volop van genoten. “Het is heerlijk, juf!”

Wij willen de Vlinders bedanken voor deze gezellige dag!

En uiteraard bedanken de Vlinders en juf Ellen Cornelia, Camilla, Laura en Kira voor de ontzettend leuke, maar vooral ook leerzame dag.