Open les in de Bijengroep

Dinsdag 14 mei 2019

Vandaag werd er in de Bijengroep een open les Kanjertraining gegeven.
Veel ouders waren geïnteresseerd en wilden heel graag zien welke oefeningen er gedaan worden om de weerbaarheid van kinderen te vergroten. Ook 'het zoeken van een maatje' het voorkomen en omgaan met 'pesten', vertrouwen geven en durven te vertrouwen, het 'stop' of 'nee' durven zeggen, kwamen in allerlei kleine demonstraties aan de orde.
De Bijen hebben de diverse typetjes van de Kanjertraining uitgebeeld; de tijger, het bange konijntje, de lach aap en de pestvogel. Ouders konden zien hoe moeilijk het kan zijn voor iemand die eigenlijk een 'bang konijntje' is om een 'pestvogel' te spelen.
Met deze kanjertraining proberen we met elkaar steeds weer de grenzen positief te verleggen, begrip voor elkaar te hebben, goed te kijken hoe de ander zich voelt , er voor elkaar te zijn en ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt.
Tot slot mochten een aantal kinderen 'over de juf heen lopen', natuurlijk zonder haar pijn te doen.
Echte Kanjers, die Bijen!