Techniekweek in groep 5B

Vrijdag 5 april 2019

Tijdens de techniek week hebben de kinderen van groep 5b een les Aikido en techniek gehad, met de Brick Challenge werd er met technisch lego een rijdende auto gebouwd. En donderdag hebben ze ervaren hoe sterk lucht kan zijn. De kinderen hebben ontdekt wat je allemaal kan tillen met een boterhamzakje en een rietje. Je gum, je bril en zelfs een heel zwaar en groot boek. Voor dit laatste heb je wel een grotere plastic zak nodig en moet je HEEL HARD blazen door je rietje. De kinderen hebben ook een rakettenrace in de gymzaal gehouden. De kinderen hebben met papier een raketje gemaakt. Met een rietje kon deze raket gelanceerd worden. Ze hebben ontdekt dat de ene raket veel verder komt dan de andere en hoe dat komt. Het was een leuke en leerzame week.