Lang leve de Techniek

Donderdag 4 april 2019

In de kleutergroepen zijn de kinderen eigenlijk heel vaak ontdekkend aan het leren.
Er wordt veel met drie dimensionaal materiaal gewerkt en door met dit materiaal bezig te zijn verwerven kinderen heel veel vaardigheden.
Hoe maak je een stevige muur of constructie, hoe meng je kleuren, hoe zorg je ervoor dat alle tandwielen draaien; allemaal vragen die door ontdekkend bezig te zijn, beantwoord worden.
En dan is zo'n week waarin de techniek centraal staat natuurlijk een feestje.
De kinderen gingen aan de slag met magneten, bouwstokjes, tandwielen, bouwschijfjes, verf, bouten en moeren.
Maar ook Lego en Duplo zijn natuurlijk erg geschikt om verbindingen te maken.
Zelfs de treinbaan gaf de kinderen de mogelijkheid om te onderzoeken hoe je het beste treinen kunt laten rijden zonder dat deze botsen. Zij gingen aan de slag om zelf seinen te maken en zij leerden de werking van de wissels kennen.
Het hoogtepunt van de week was toch wel een echte Techniekworkshop van Big Builders. Hier konden de kinderen in twee- of drietallen aan de slag met grote Knex. Hiermee werden voorbeelden nagebouwd en werden eigen ontwerpen gebouwd. De kleuters konden erg geen genoeg van krijgen.