Kruidnotenbingo en andere spelletjes.

Woensdag 28 november 2018

De Vlindergroep had vandaag voor de tweede keer dit schooljaar een spelletjesochtend. Super leuk om kennis te maken met verschillende spellen. Spelletjes spelen is gezellig, maar je leert er ook nog eens een heleboel van. Thuis ben je misschien het jongste lid van het gezin, maar op school ben je met leeftijdsgenoten. Wie mag er dan beginnen? We tellen het aantal stippen op een dobbelsteen, tellen de stapjes die we op een spelbord mogen zetten en benoemen plaatjes van bijvoorbeeld een memoriespel. Het spel met de bewegende toren van Pisa is een goede oefening voor de fijne motoriek.
Er werd vanmorgen ook een kruidnotenbingo gespeeld. Super simpel, maar succes verzekerd. Oefenen met de dobbelsteenstructuur (zonder tellen het gegooide aantal benoemen) en de cijfers. Iedereen was een winnaar en de kruidnootjes werden na afloop opgegeten of mee naar huis genomen.
Het was weer heel prettig dat er een groot aantal hulpmoeders aanwezig was. Zonder begeleiding is het toch een stuk minder makkelijk om activiteiten goed te laten verlopen.
Er waren vanochtend wel zeven ouders bij de Vlinders. Waarbij? AARDBEI !!!!