Ik hoor de 'aa'   van .....

Ik hoor de 'aa' van .....

Donderdag 8 november 2018

Vandaag konden de ouders in de Vlindergroep mee doen met een taalles over de lettertas.
Met elkaar werden voorwerpen uit de tas gehaald en besproken wat zo'n voorwerp is of waar het voor dient. Zo vergroten we de woordenschat. Om voorwerpen uit de tas te halen werd er gebruik gemaakt van stokjes met namen daarop. Op deze manier bepaalt niet de leerkracht wie de beurt krijgt, maar diegene die een stokje mag trekken en blijft het een verrassing.
Er werd ook geluisterd naar de klank die in alle voorwerpen te horen was: schaap, kaas, aap, aardbei..... De kinderen hadden al snel door dat het om de 'aa' ging.
De voorwerpen werden geteld en met elkaar werden er verzamelingen aangelegd... Zo kwamen alle dieren bij elkaar te liggen, maar ook de banaan en de kaas en dat was niet alleen omdat beiden eetbaar zijn, maar ook vanwege de kleur. En wat dacht u van de aap en de banaan?
Tijdens dit soort lessen gaat het om succeservaringen. Er worden makkelijke vragen gesteld, maar de kinderen worden dus ook uitgedaagd om dieper na te denken. Welk voorwerp is het grootstof kleinst én.. welk voorwerp is in het echt het grootst? Hier kan de leerkracht wel in sturen, want zij weet op welk niveau kinderen functioneren.
De volgende les gaan we de woorden opschrijven zodat kinderen daadwerkelijk zien of de klank die we leren vooraan, achteraan of in het midden staat.
Het was erg leuk om te zien dat de ouders net zo enthousiast mee deden als hun kinderen. Leren is leuk!

Terug

Maria Wesselingstraat 14

3065 GA Rotterdam

010 2020534

info@nullobs-pluspunt.nl