Kijk eens juf, doe ik het goed

Donderdag 27 september 2018

Bijna alle jonge kinderen die naar school komen kunnen omgaan met een telefoon en tablet.
Ze kunnen swipen en op school leren ze om de muis van de computer te bedienen.
Een potlood of pen vasthouden is echter een ander verhaal. Dat is voor heel veel jonge kinderen nog  erg lastig.
En toch moeten ze leren schrijven.
Kijkt u maar eens bij uw zoon of dochter en... kijkt u eens naar uw eigen pengreep.
En hoe zit je ook al weer als je moet schrijven? Wat doe je met de hand waar je je potlood niet mee vast houdt?
Allemaal zaken waar we dagelijks tijdens de verschillende lessen mee bezig zijn.
Op de foto wordt de pengreep ook spelenderwijs geoefend. Het is voor beide kleutergroepen het werkje van de week.
De leerkrachten geven u graag het goede voorbeeld mocht u twijfelen over de juiste manier van vasthouden van uw pen of potlood.