De 'M' van ...

De 'M' van ...

Maandag 3 september 2018

Kleuters zijn van nature heel leergierig. Spelenderwijs zijn ze de hele dag bezig met rekenen, taal en een heleboel andere vakken. Bij taal hoort lezen. En we lezen wat af! Prentenboeken, kleine versjes... Kinderen willen ook graag weten hoe je bepaalde letters kan schrijven. Een belangrijke stap vóórdat uw kind gaat schrijven is echter het horen van de verschillende klanken. Daarom hebben we binnen de kleutergroepen de lettertas die kinderen en hun ouders uitdaagt om voorwerpen te verzamelen die passen bij 'de letter van de week'.

Om de beurt mogen de kinderen de tas een keer mee naar huis nemen en vullen. Deze week staat de letter 'm' centraal. Magnetron, Mario, mes, mand enz. enz. Ook woorden waar de 'm' op een andere plaats staat mogen benoemd worden ( jammer, jam ).
Het bezig zijn met het benoemen van klanken en  het aanleren van opzegversjes hoort bij de auditieve vaardigheden die heel belangrijk zijn voor het latere leesproces. Wist u dat het erg belangrijk is om -voordat u een verhaal voorleest- vooraf een aantal vragen te stellen over de inhoud van het verhaal? Op deze manier luistert uw zoon/ dochter alerter en wordt er een basis gelegd voor het latere begrijpend lezen. Begrijpend luisteren is de eerst fase.

Terug

Maria Wesselingstraat 14

3065 GA Rotterdam

010 2020534

info@nullobs-pluspunt.nl