Annie M.G. Schmidt-week

Maandag 23 mei 2022

Sophie, de mama van Luke, kon helaas de afgelopen paar keer niet bij de open lessen zijn.
Nou, dat is toch helemaal geen probleem, want dan spreken we gewoon een andere keer af.
Maar omdat Sophie in de bibliotheek werkt, stelde zij voor om zélf een les te komen geven.
Deze week is het immers Annie. G. Schmidtweek. Wie kent deze schrijfster niet?
De kinderen wisten genoeg werk van Annie op te noemen: Jip en Janneke, Pluk van de Petteflat, Dikkertje Dap en uiteraard Floddertje. Floddertje en haar hondje Smeerkees kunnen niet schoon blijven en dat vinden kinderen prachtig om te horen.
Sophie las een aantal verhalen voor en deed een aantal oefeningen. Hoe leuk is dat? Uiteraard gingen de kinderen daarna aan de slag met een verhaalstrook. Zo blijft het verhaal immers 'hangen'.
Dank je wel Sophie voor de leuke les en dank je wel Luke, voor het (opnieuw) uitlenen van je mama.
Iedereen is van harte welkom bij de verschillende bibliotheken.