Theatervoorstelling 'Nu is het echt‘

Zondag 22 mei 2022

Vrijdag hebben de groepen 6 t/m 8 de theatervoorstelling 'Nu is het echt' gezien. Deze voorstelling gaat over Lara en Joeri en de scheiding van hun ouders. De voorstelling
is een bewerking van het boek Mijn vader woont in het tuinhuis, geschreven door
Jacques Vriens. Voorafgaand aan de voorstelling is er door middels van een lespakket aandacht geschonken aan het onderwerp in de groepen.

Deze voorstelling wordt ingezet om kinderen van groep 6,7 en 8 informatie over scheiding en de gevolgen ervan te geven en om ze weerbaar te maken tegen een situatie waarin hun ouders veel ruzie hebben rondom de scheiding. Verder gaat het over de rechten van kinderen van gescheiden ouders, waar ze hulp kunnen zoeken en wat je als docent of ‘vriendje of vriendinnetje van’ kunt betekenen voor een kind van gescheiden ouders.

Na de voorstelling was er ruimte voor een nagesprek. De kinderen mochten vragen stellen aan de acteurs. Het was een indrukwekkende en leerzame voorstelling!