De  2e open les

De 2e open les

Vrijdag 8 april 2022

Vandaag was alweer de 2e 'open les' die ouders konden bijwonen bij de Bijen. En deze les was ook weer druk bezocht.
Er was gekozen voor het boek 'bang mannetje'. Het boek gaat over een mannetje dat zó bang is voor alles dat hij op bezoek gaat bij de Toverboom om te vragen of er een middeltje bestaat dat hem minder bang maakt.
Op weg naar de Toverboom komt hij o.a. een spin, een draak en een toverkol tegen en wonder boven wonder vindt hij deze helemaal niet zo eng als hij eerder dacht. Wanneer hij bij de Toverboom aankomt blijkt dat het bange mannetje al helemaal van zijn angst verlost is en inmiddels een 'best wel dapper mannetje' is geworden.
Dit verhaal sluit natuurlijk ontzettend goed aan bij onze 'Kanjertraining'.
En dus vertelden de Bijen elkaar in wisselende samenstellingen (binnen- en buitenkring) over wat hen soms bang maakt. En hoe stoer en dapper is het om 'gewoon' te vertellen wat je eng vindt of waar je best een beetje bang voor bent. 
Omdat vandaag ook de lettertas terugkwam konden de ouders ook meteen zien hoe de spulletjes - die beginnen met een D of waar een D in voor komt- kunnen worden gesorteerd. Op beginklank, kleur, vorm, kun je het eten of niet en nog veel meer.
Vandaag leerden niet alleen de Bijen erg veel maar ook zeker de ouders die kwamen kijken.

Tijdens de werkles konden de Bijen natuurlijk weer een 'wie, waar, wat' verhaalstrook tekenen.


Terug

Maria Wesselingstraat 14

3065 GA Rotterdam

010 2020534

info@nullobs-pluspunt.nl