Na snoepen en eten… tandenpoetsen!

Donderdag 4 november 2021

Dat kwam wel erg goed uit na het ontbijt van gisteren en de heerlijke restjes die we vandaag opsmikkelden. Een tandenpoetsles van een echte tandartsassistente/ mondhygiëniste. Mariska van Jeugd Tandverzorging Rotterdam kwam vandaag langs bij beide kleutergroepen om te vertellen hoe belangrijk het is om goed je tanden te poetsen en op welke manier je dat het beste kunt doen.
Zij vertelde waarom het zo belangrijk is een goed verzorgd gebit te hebben.
Je hebt een stralende glimlach met mooie tanden (alle kinderen mochten even naar zichzelf lachen in de spiegel), je hebt goede en gezonde tanden en kiezen nodig om te eten en dit eten goed te kunnen kauwen, maar ook om goed te kunnen praten (probeer dat maar eens met de letter L; zonder voortanden wordt dat toch lastig).

De kinderen mochten allemaal de tanden poetsen van Donkey die gezellig meegekomen was. En dat poetsen, dat moet aan de binnen-, buiten- en bovenkant van de tanden en kiezen gebeuren, zodat alle hoekjes en gaatjes aan de beurt komen.
En om thuis goed met poetsen te kunnen oefenen bracht Mariska voor alle Vlinders en Bijen een tandenborstel en een tube tandpasta mee.