Voorleespret

Maandag 11 oktober 2021

Vandaag kwam de moeder van Dihya voorlezen in de Bijengroep. Zij las voor uit het favoriete boek van Dihya; Het feest andersom.
En wat ging er dan andersom? Grote mensen waren kinderen en kinderen grote mensen. Dus zaten papa's en mama's op school en waren de kinderen juf en/ of meester.
Dat was wel even een dingetje want luisteren deden die papa's en mama's natuurlijk niet. 's Avonds moesten de papa's en mama's op tijd naar bed en de kinderen mochten opblijven. En wat denk je? Die papa's en mama's kwamen natuurlijk steeds weer hun bed uit. De kinderen in het boek waren politieagent, dokter en hadden nog mee 'grote mensen beroepen'. Want in dit boek ging het ook nog over beroepen. Kwam dat mooi uit, net nu we het over allerlei beroepen hebben.
De kinderen luisterden ademloos en waren erg enthousiast over dit grappige boek. Gelukkig mag het boek deze week nog op school blijven en zeker weten dat we het nog een keer gaan lezen.