Is er een dokter... in de klas?

Woensdag 6 oktober 2021

Jazeker. Vandaag kwam Danielle, de moeder van Finn van de Vlindergroep, namelijk vertellen over haar beroep: dokter.
De Vlinders leerden dat er veel verschillende soorten dokters zijn en dat deze dokters wel tien jaar moeten studeren. Dat is heel lang.
Twee handen vol wisten de Vlinders, want een hand is altijd vijf!
We hoorden over het lichaam en de verschillende instrumenten en medicijnen die er zijn. Huidlijm is toch wel iets heel anders dan behangersplaksel of 'sterke' lijm.
De kleuters snapten dat het slim is als alle dokters, over heel de wereld, dezelfde taal spreken. Die taal noem je Latijn.
Ervaringsdeskundige Elodie mocht vertellen welk botje in haar pols er nou ongeveer gebroken was waardoor zij de afgelopen weken in het gips zat. Wat is een röntgenfoto?
Een skelet is een grappig iets. Alle kinderen zijn wel eens bij een dokter geweest en sommige kinderen ook in het ziekenhuis.
Een dokter maakt je beter en geeft je heus niet altijd meteen een prik. Maar beter... zorg je dat je zo min mogelijk bij de dokter komt.
We willen Danielle en Finn bedanken voor de leuke, leerzame les.