Kijk links, kijk rechts en nog een keer..

Vrijdag 17 september 2021

.. Dan weet je hoe je oversteken moet.

Hoe steek je veilig over bij een verkeerslicht of zebrapad? En wat doe je als er geen verkeerslicht of zebrapad is? Oversteken tussen geparkeerde auto's is helemaal erg gevaarlijk en lastig.
Tijdens de oversteekles van juf Wendy leerden de kinderen hoe je veilig kunt oversteken.
Onze Bijen en Vlinders weten sinds deze week alles van en óver het verkeer. Ze leerden wat een 'verboden' bord, een 'pas op' bord en een 'hier mag je' bord zijn.
Bij de speurtocht naar Seefje in de voorstelling 'Paolo de Zebratemmer' wisten al veel kinderen Paolo te vertellen dat je natuurlijk nooit zonder autogordel moet gaan rijden, je aan de goede kant van de auto moet uitstappen (aan de kant van de stoep dus) en je vooral niet moet bellen of appen maar je handen aan het stuur moet houden.
Het was een week vol met leuke verkeersactiviteiten waarbij we iedere dag ook keken hoe iedereen naar school kwam; met de auto, met de fiets, lopend of met de scooter.