Schrijfkriebels

Woensdag 25 november 2020

Deze week gaan alle oudste kleuters aan de slag met 'Schrijfkriebelen'.

De 'Schrijfkriebel'- methode is een methode om de oudste kleuters spelenderwijs de schrijfbewegingen aan te leren.
Er wordt gelet op een goede zit- en schrijfhouding en de manier waarop de kinderen hun wasco of potlood vasthouden.
De kinderen werken hierbij op grote vellen papier die vastgeplakt worden op de tafel zodat de kinderen beide handen kunnen gebruiken.
De teken- en schrijfoefeningen worden al dan niet door muziek ondersteund. Wanneer de les ondersteund wordt door muziek kunnen de kinderen op het ritme van de muziek werken.

Uiteraard staat de les van deze week in het thema van Sinterklaas.
Alle oudste Bijen en Vlinders komen in de Bijengroep om een echte Piet te 'kriebelen'.
De pet van Piet is een omgekeerde 8, in de krulletjes van het haar schuilt een echte ‚Äče, het hoofd van Piet is natuurlijk een O, de kraag bestaat uit een golfbeweging waarbij de kinderen proberen de beweging in één keer te maken.
En wat is het dan leuk om je 'kriebelpiet' weer mee te nemen naar je eigen juf.
De Bijen vinden het erg leuk dat ze visite krijgen van de Vlinders.
Binnenkort gaan de Bijen op visite bij de Vlinders. En waarom?  Tja........wordt vervolgd.