Mama, heb je het gezien? Ik heb er TIEN!!!!

Maandag 23 november 2020

Deze week krijgen alle kinderen van de Bijen- en Vlindergroep hun 'werkje-van-de-weekkaart' mee naar huis.
Tien weken lang verzonnen de leerkrachten van de groepen 1/ 2 zinvolle activiteiten voor hun kleuters die -als ze goed volbracht waren- een sticker op hun kaart opleverden.
De werkjes variëren per week en per groep.
Zo moeten kinderen bijvoorbeeld een keer een puzzel maken, maar is het afhankelijk van het niveau van het kind uit hoeveel stukjes de puzzel dan bestaat.
Soms levert het goed kunnen werken volgens de regels van het zelfstandig werken ook een sticker op.
Op maandag wordt het werkje van de week bekend gemaakt en dan mogen de kinderen zelf bepalen wanneer ze de activiteit uitvoeren.
Zo zijn de kinderen zelf verantwoordelijk voor het plannen van hun werk. En natuurlijk zijn er altijd nog de juffen om mee te denken en te sturen.