Een uitstapje naar het grote plein.

Donderdag 29 oktober 2020

De leerkrachten, kinderen van groep 3 en de kleuters werden vandaag verrast door een waanzinnig grote plas op het kleuterplein.
Natuurlijk kunnen alle kinderen rondom zo'n plas spelen, maar de kans en vooral de verleiding om toch even kennis te maken met het water is best groot.
Daarom weken de kleutergroepen vandaag uit naar het grote plein. Dat is voor onze vier, vijf en zesjarigen echt een avontuurtje.
Maar helaas, de fietsen, karren en ons ander rijdend materiaal mochten niet mee, want ... we konden immers niet bij de kleuterschuur vanwege de plas. Al waren er trouwens best wel een paar vrijwilligers die even door het water wilden waden, haha.
Dan zie je hoe vindingrijk kinderen zijn en dat dure materialen eigenlijk helemaal niet nodig zijn. De juffen merkten met trots op, dat de rekenlessen 'verzamelen en sorteren' toch echt wel indruk gemaakt hebben. Allemaal spulletjes die bij de herfst horen gevonden op straat en... de takken liggen van lang naar kort.
"Morgen weer naar het grote plein, juf?" Aan het weer zal het niet liggen. Soms is regen helemaal niet zo erg.
En zoals het gewoon is bij kinderen van deze tijd meteen de volgende vraag: "Maak je een foto, juf? Dan kan iedereen onze verzamelingen zien."
 Bij deze dus dames en heren van de Bijen- en Vlindergroep. Groetjes van juf Anneke en juf Ellen.