De schoolbreng- en verkeersweek

Woensdag 9 september 2020

Van maandag 14 september t/m vrijdag 18 september houden we op Pluspunt in samenwerking met de gemeente Rotterdam weer een schoolbreng- en verkeersweek.
In deze week staan allerlei leuke en leerzame activiteiten op het gebied van verkeer en verkeersveiligheid gepland.
Zo is er voor de groepen 5 t/m 8 weer een cursus BMX op het sportveld bij de Ringvaartplas.
De kinderen krijgen praktijkgerichte fietsbehendigheidslessen. Deze lessen helpen kinderen om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid in het verkeer te vergroten.
Terwijl de ene helft van de groep met de fiets aan de slag gaat, krijgt de andere helft van de groep les in o.a. het plakken van banden.
Voor de groepen 3 en 4 is op donderdag 17 september de Oversteekcoachaanwezig. Samen met de coach gaan de kinderen proberen om zo veilig mogelijk over te steken.
Ook wordt geprobeerd de kinderen te leren wat de andere deelnemers in het verkeer zien, wanneer de kinderen oversteken.
Voor de allerjongste kinderen is er op donderdag 17 september een voorstelling van Paolo de Zebratemmer. Een interactieve voorstelling waarbij de kinderen van groep 1 en 2 de basisregels van het verkeer worden aangeleerd. Dus als uw kleine vertelt dat het toch echt nodig is om de autogordel te dragen weet u waar hij/ zij dit geleerd heeft.

Uw zoon/dochter heeft vorige week een envelop meegekregen met daarin een wedstrijdformulier. Zowel de gemeente als onze school vinden het heel leuk om foto's te krijgen van leuke, grappige, leerzame verkeersmomenten. Of misschien is de fiets van uw kind wel zo fraai 'opgepimpt', dat iedere automobilist wel móet stoppen om voorrang te verlenen.
Dus als u meedoet aan de wedstrijd, stuurt u dan ook aub een foto naar: redactie@obs-pluspunt.nl
Het doel van deze schoolbrengweek is om (voor zover dat mogelijk is) zoveel mogelijk kinderen lopend of op de fiets naar school  te krijgen.

Naast al deze leuke activiteiten start ook onze verkeersleerkracht Wendy deze week weer haar lessen.
Zo krijgen de groepen 1-2 oversteekles op het grote plein,de groepen 3 en 4 krijgen fietsles op het plein en ook voor de groepen 5 t/m 8 zijn er verkeerslessen die aansluiten bij hun niveau.
De leerkracht van uw zoon/ dochter zal u bijtijds laten weten of het nodig is dat uw kind zijn/ haar fiets meeneemt naar school.

In maart en juni is juf Wendy wéér aanwezig voor een serie verkeerslessen. En natuurlijk blijven onze eigen leerkrachten wekelijks actief met het geven van verkeerslessen.
Samen proberen we ervoor te zorgen dat onze Pluspunters veilig van en naar school kunnen.