Huh? Een zwembad op het kleuterplein?

Donderdag 3 september 2020

Huh? Een zwembad op het kleuterplein?
Haha, nee hoor. Onze zandbak heeft een make over gehad. Schoon zand met een geweldig mooi nieuw net er over heen om het zand zo lang mogelijk schoon te houden. Maar ondanks de groene kleur heeft het inderdaad wel iets weg van een zwembad.
Woensdag liet het weer het voor het eerst toe om 'een duik te nemen' in de zandbak. Op zo'n moment lijken kleuters net mieren, want collectief worden er dan kuilen gegraven, taarten gebakken en bergen gemaakt. Als ouder heeft u vast zomaar ons mooie zand thuis teruggevonden in uw zoons of dochters schoenen.
Voor de zomervakantie kregen de groepen 1 en 2 scheppen, zeven en emmertjes van de ouderraad. Die konden nu mooi uitgeprobeerd worden.  En omdat we op Pluspunt bewegen hoog in het vaandel hebben staan, is er door school zelf geïnvesteerd in rijdend buitenspeelmateriaal. Taxifietsen, dubbele loopfietsen... Zo is buitenspelen nog leuker.

In de klaslokalen hangen de eerste kunstwerken al weer op de prikborden en omdat ouders nog niet naar binnen komen, worden er regelmatig foto's gedeeld. Wij krijgen terug dat dit erg op prijs gesteld wordt. Het is natuurlijk ook leuk om te zien wat er zoal gedaan wordt op een gemiddelde schooldag.
Werken met het planbord, leren in de kring. Samen luisteren naar de verhalen over Max uit het dorpje van de Kanjertraining. En ook de Engelse lessen maken indruk. Ouders kunnen thuis inloggen op Super Simple Songs om de liedjes thuis ook nog eens te zingen. Babyshark blijft favoriet.

Vrijdag 4 september krijgen alle ouders/ verzorgers een mail over de informatiegesprekken die binnenkort plaats gaan vinden. In een volgend bericht op de website komt inhoudelijke informatie over bijvoorbeeld het leerlingvolgsysteem of ons taal- en rekenonderwijs aan de allerjongste Pluspunters.
Voorlopig zit de eerste schoolweek er (bijna) op en gaan we van het weekend genieten.