Een bericht van de kleuters.

Een bericht van de kleuters.

Vrijdag 12 juni 2020

" Juf, als we twee schroefjes hebben, denk ik dat het wel gemaakt kan worden."
 
En toen was de eerste week na terugkeer van  de volledige groepen al weer om. De dagen zijn omgevlogen!
Wat was het fijn om iedereen weer te zien. De eerste dag stond dan ook in het teken van de hernieuwde kennismaking met elkaar en... met het opnieuw kennismaken met de schoolroutines.
Echt wel even wennen dat de juffen meteen verlangen dat je 's morgens gelijk wakker bent, meezingt en ook nog oplet!
 
Voor ouders is het ook even wennen, want die beseffen ineens dat zij hele grote zoons en dochters hebben. Hun kleuters lopen 's morgens vroeg toch zomaar zonder hen met een blij gezicht op hun eigen leerkracht af, hangen zelf hun jas op en doen zelf hun tas in de bak. 
We letten op de hygiëne... handen wassen, niesen in je elleboog, elkaar niet onnodig aanraken en de w.c.'s, handgrepen, deurknoppen, stoelen worden extra schoongemaakt. 
Er is een oproep gedaan voor het extra schoonmaken thuis van veel gebruikte materialen. De kleuterleerkrachten hopen dat zich ook komende week weer ouders melden die wat spulletjes mee naar huis nemen. Met elkaar zorgen we dan voor een schone omgeving en schone spullen.
 
Gymmen doen we nog even niet.
We kiezen er voor om lekker buiten te spelen. En wat was het dan fijn dat Rob, de man van juf Anneke vandaag ons rijdend materiaal kwam nakijken, repareren en smeren.
Techniekles in de praktijk. " Juf, als we twee schroefjes hebben, denk ik dat het wel gemaakt kan worden,"aldus een technicus in de dop die even polshoogte bij de materiaalman kwam nemen.
En dat was inderdaad helemaal waar. De fietsen en karren kunnen er weer even tegen.
Van de Ouderraad hebben de kleutergroepen ook nog mooie kleurige emmers, schepjes en zeefjes gekregen. Deze bewaren we tot we na de zomervakantie nieuw zand krijgen.
 
Na vijf dagen  werken gaan we nu lekker genieten van twee welverdiende vrije dagen.
Fijn weekend allemaal. En... dank jullie wel Rob en ouders van de OR!

 


Terug

Maria Wesselingstraat 14

3065 GA Rotterdam

010 2020534

info@nullobs-pluspunt.nl